Music Heals Your Soul

"De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica"

                                                                                                                                                                          (Emil Cioran)

Muzica şi Omul. Omul şi Muzica. Un Tot de nedespărţit, fără început şi fără sfârşit. Muzica creează omul ca, după aceea, el însuşi să rămînă mic şi neputincios în faţa ei. De ce se întîmplă aşa? Care-i cauza? Oare omul creează muzica? Sau ea izvorăşte, fără ca să-l întrebe, din adîncurile interioare ale omului, acestuia nerămânându-i decât doar s-o primească fără putere de împotrivire şi s-o înregistreze?La acestea si multe alte întrebări au găsit cu siguranță răspuns participanții la întâlnirea virtuala de azi 08.04.2021,al Clubului Speak to Lead moderat de Guțu Ludmila și Magu Elena si prezentatorii prețioși și valoroși de care am avut azi parte - Cojocaru Adelina,Ruxanda StepanschiDumitrita Gangan, Stefanschi Andreea, Bugor Roman, Ilie Magu și cel mai june formator, Cristi Carp.

     Se zice că, printre alte arte, muzica redă cel mai adecvat mişcarea (viaţa) sufletului. Asta ne-a demonstrate azi Gangan Dumitrita cu tema ”Music an alternative medicine in healing illnesses” Dar cum altfel, dacă sunetul musical conţine în sine, mişcarea, energia, ritmul, viteza (tempo), și aici cu siguranță Ilie Magu a fost irepetabil cu ”Guitar techniques - How can you learn to play the guitar in a fancy way” și anume pulsaţie-vibraţie, echilibru, armonie. Este bine cunoscut faptul că muzica poate fi un instrument foarte eficient pentru a învăța o limbă străină. Prin muzică, valuri uriașe de cuvinte și fraze din jurul nostru, cu un potential extraordinar pentru învățare. Stefanschi Andreea a reușit să ne ofere câteva idei pentru a ne ajuta cîntecele cum să învețăm o limbă străină, cu muzică, prin tema ”Boosting your English proficiency with songs”. Învățarea unei limbi străine cu note muzicale prin film este, deopotriva, o activitate ce-ți dezvoltă creierul în timp ce faci o activitate pe plac și asta ne-a informat Bugor Roman cu tema ”Good music in movies”. Stepanschi Ruxanda ne-a încântat cu tema ”Music not just a learning intelligence but a refuge” Apreciem nespus de mult implicarea tuturor participanților în aceste vremuri pandemice, de loc ușoare.

Vă mulțumim pentru atmosfera caldă și prietenoasă din echipă, pentru starea de spirit excelentă și pentru atitudinea optimistă.